به مناسبت سالروز فتح خرمشهر

- عراق پیش از حمله متجاوزانه خود به خاک ایران ، نقشه هایی در کتاب های درسی مدارس چاپ کرده بود که در آن ها ، از خوزستان ایران به عنوان «عربستان» نام برده بود و به جای آبادان نوشته شده بود «آبدانا» به جای خرمشهر «محمره» به جای سوسنگرد «خواجیه» و به جای اهواز «الاحواز».

- مهرماه سال ۵۹ هنگامی که ارتش تا دندان مسلح عراق در برابر تعداد کمی از رزمندگان محلی مستقر در خرمشهر زمینگیر شد و ۴۵ روز تلفات داد تا بتواند شهر را بگیرد ، در توجیه مقاومت سپاه و نیروهای مردمی در خرمشهر ، رادیو عراق برای این که بر این افتضاح عظیم ارتش عراق سرپوش بگذارد اعلام کرد: «مقاومت نیروها در خرمشهر در اثر ترس از جوخه های اعدامی است که به منظور اعدام افراد فراری از جبهه در پشت سر نیروهای ایرانی تشکیل شده است.»

- عراق برای اشغال خرمشهر در پاییز سال ۱۳۵۹ که فقط ده ها تن از بچه های سپاه و بسیج و مردم محلی با کمترین سلاح و مهمات در آن بودند ، ۴۵ روز پشت دروازه های خرمشهر جنگید و تلفات داد.

- در عملیات «بیت المقدس» اردیبهشت خرداد سال ۱۳۶۱ که منجر بر آزادسازی شهر خرمشهر و مناطق وسیعی از جنوب کشور شد ، ارتش عراق با به جای گذاردن بیش از ۱۶ هزار کشته و زخمی و ۱۹ هزار اسیر ، مجبور به فرار شد.

- در عملیات «بیت المقدس» ، ۵۴۰۰ کیلومتر مربع از اراضی جمهوری اسلامی از جمله مراکز مهمی چون شهر خرمشهر ، هویزه و پادگان حمید ، طی ۲۵ روز نبرد سخت توسط رزمندگان اسلام از اشغال دشمن آزاد گردید.

- خرداد سال ۶۱ ، رزمندگان اسلام فقط در یک روز و نیم نبرد در خرمشهر ، که ده ها هزار سرباز عراقی مجهز به پیشرفته ترین سلاح ها ، تانک ها و تجهیزات در آن مستقر بودند ، این شهر را آزاد نمودند.

- درعملیات بزرگ فتح المبین ، تبلیغات عراق از «تارومارشدن ۱۲ لشکر ایران» ، در حملات موفق عراق و «به کنترل گرفتن اوضاع جبهه های شوش و دزفول» سخن گفت و در عملیات بیت المقدس که به آزادسازی خرمشهر انجامید ، عراق از «وارد آوردن خسارات سنگین به نفرات و تجهیزات ایرانی ها» و «سرکوب نیروهای ایرانی و به اسارت گرفتن آن ها» سخن به میان آورد.

- عراق در سال ۶۱ ، سنگین ترین ضربه ها را از ایران خورد که عمده آن فتح خرمشهر بود. در آن سال رژیم متجاوز صدام ، هر لحظه کار خود را تمام شده می دانست. ولی با کمک های تسلیحاتی و مالی کشورهای غربی از جمله آمریکا ، این ضعف را جبران نمود. صدام در مراسم اعطای نشان به «حمید شعبان» فرمانده نیروی هوایی عراق ، در این باره گفته است:
سال ۱۹۸۲ میلادی (۱۳۶۱) ، برای ما سال خیلی دشواری بود. در آن سال ، از محمره (خرمشهر) عقب نشینی کردیم که از بوق و کرناهای ایران ، آهنگ اشغال بصره و اشغال سرزمین های عراق شنیده می شد. به زعم همه این ها ، تصمیم گرفتیم فقط از بغداد دفاع کنیم. چون با خود گفتیم باید به فکر آن لحظه بود که سربازان ایرانی به پیش می تازند و به سوی بغداد می آیند. از این رو گارد ریاست جمهوری را فقط برای دفاع از بغداد بسیج و آماده کردیم. بنا داشتیم گارد ریاست جمهوری را در اطراف شهر بغداد مستقر کنیم تا بتواند در خارج از پایتخت همراه با دیگر پرسنل ارتش ، با دشمن پیکار کند.»

- اردیبهشت سال ۱۳۶۱ در هنگامه عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر، «الکساندر هیگ» وزیر جنگ آمریکا ، به وزرای پیمان «ناتو» گفت: «پیروزی های ایران منافع آمریکا را به خطر انداخته است.»

- هنگامی که ارتش عراق پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران ، مجدداً به خاک ایران تجاوز کرد و تا دیوارهای خرمشهر پیش آمد ، حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به فرمانده کل سپاه ، بر ضرورت حفظ خرمشهر تاکید کرده و فرمود: «اینجا نقطه شکست و پیروزی اسلام یا کفر است. باید متر به متر جنگید. اینجا نقطه ای است که حیات و عدم حیات سپاه در آن مشخص می شود.»